#NoMoreViolence: Teken de petitie
1 Op de 3 meisjes en vrouwen maakt in haar leven enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. Door de huidige coronacrisis neemt dit geweld toe en dat moet stoppen. Help ons om dit te veranderen in Afrika. Teken de petitie en ontvang de No More Violence-pin en laat zien dat je tegen geweld bent! Je ontvangt de pin alleen als je je adres gegevens invult.
Lees meer.
Corona is niet de grootste uitdaging van deze pandemie
Terwijl in Europa de eerste coronagolf lijkt te gaan liggen, neemt de epidemie in Afrika in omvang toe. Het continent, waar de medische sector niet is toegerust op enorme aantallen ernstig zieke mensen, zet zich schrap. Maar niet alleen de ontoereikende aantallen IC-bedden en de beperkte testcapaciteit zijn reden voor zorg. De sterfgevallen als gevolg van corona zijn het topje van de ijsberg.
Lees meer.
Seksueel geweld door coronacrisis
Voor onze #NoMoreviolence-campagne verzamelen wij de verhalen van dappere rolmodellen die zich inzetten om geweld in Afrika te stoppen. Hiwot is een van hen.
Lees meer.
Zorgverleners zijn van levensbelang
Amref Flying Doctors traint duizenden zorgverleners in Afrika om het coronavirus te bestrijden.
Lees meer.
Rechten meisjes en vrouwen onder grote druk door coronacrisis
Naast onze economie en gezondheid staan ook de rechten van meisjes en vrouwen onder grote druk door de huidige coronacrisis. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende en verwoestende schendingen van de mensenrechten. 1 Op de 3 meisjes en vrouwen maakt in haar leven enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. Veel vormen van geweld worden niet gemeld vanwege straffeloosheid, schaamte en ongelijkheid. De United Nations voorspelt dat door de huidige coronacrisis het geweld tegen meisjes en vrouwen enorm zal toenemen. Want met elke drie maanden dat de wereldwijde lockdown strategie voortduurt komen er maar liefst 15 miljoen slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld bij.
Lees meer.
"Thuisblijven betekent geen eten voor het gezin"
Hoe bestrijd je corona in een land als Kenia, waar de infrastructuur voor de gezondheidszorg niet optimaal is en grote delen van de bevolking niet op de hoogte zijn van de risico’s van het virus? Een belangrijke rol is weggelegd voor de lokale zorgverleners.
Lees meer.
Zorgverleners: onze helden in de strijd tegen het coronavirus
Iedereen, waar ook in Nederland, heeft te maken met de gevolgen van de coronapandemie. Scholen zijn gesloten, horecazaken zijn dicht en zorgverleners draaien overuren. Ons respect gaat dan ook uit naar iedereen die in deze situatie voor elkaar zorgt. Met in het bijzonder professionals in de gezondheidszorg. Mensen die voor hun beroep dag in, dag uit, en bij nacht en ontij voor anderen klaar staan. Dat zijn onze helden.
Lees meer.
Nanneke Nix van Amref Flying Doctors vertelt over het coronavirus in Afrika
Zondag 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we met elkaar stil bij het belang van schoon drinkwater. Dat is hard nodig want wereldwijd kunnen maar liefst 785 miljoen mensen geen gebruik maken van schoon water. Dat schoon water essentieel is voor een goede gezondheid is algemeen bekend. Maar in tijden van een coronavirus (COVID-19) dringt het belang van een simpele handeling zoals handen wassen nog meer tot ons door.
Lees meer.
Amref Flying Doctors traint 26.000 zorgverleners in Kenia om het coronavirus te bestrijden
De coronapandemie (COVID-19) vormt een bedreiging voor ons allemaal, maar vooral voor de inwoners van landen met zwakkere zorgstelsels – zoals landen in Afrika. Er zijn nu meer dan 700 besmettingen op het continent geconstateerd, met 19 doden.
Lees meer.