Wat we doen | SDG 5 | SDG 5-coördinatie

SDG 5-coördinatie

Sinds 2018 is WO=MEN coördinator van Sustainable Development Goal 5 (SDG 5), één van de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN), dat gendergelijkheid en empowerment van meisjes en vrouwen centraal stelt. Voor ons is SDG 5 zowel het doel als een middel om mensen, het maatschappelijk middenveld, regeringen, parlementen, Tweede Kamerleden, bedrijven, vakbonden en onderwijsinstellingen zo te versterken dat gendergelijkheid en vrouwenrechten kunnen floreren. Om dat te bereiken hebben we een SDG 5 netwerk nodig, dat zich richt op intergenerationele en multi-stakeholder partnerschappen.


Om de SDG 5 coördinatie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, hanteren we de volgende speerpunten:

  • We creëren bewustwording door onderzoek. We onderzoeken waar behoefte aan is, maar ook hoe we bestaande instrumenten kunnen gebruiken om gendergelijkheid te promoten en te realiseren. We brengen in kaart welke projecten zich op gendergelijkheid richten, en verzamelen data rondom SDG 5 implementatie in Nederland.
  • We creëren bewustwording door overleg. We organiseren elk kwartaal multi-stakeholdermeetings tussen wetenschap, overheid, bedrijven, jongeren en ouderen. 
  • We creëren bewustwording door samenwerking. Door een groep van SDG 5- ambassadeurs uit alle lagen van de maatschappij samen te laten werken pakken we genderongelijkheid aan en vinden we nieuwe oplossingen. 

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP>>

lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.