Wat we doen | SDG 5 | SDG 5-coördinatie

SDG 5-coördinatie

In 2018 is WO=MEN door de SDG-Coördinator van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de SDG-Charter gevraagd om coördinator te worden van SDG 5, Gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen en meisjes. Voor WO=MEN is SDG 5 zowel het doel als een middel om mensen, organisaties, bedrijven en onderwijs instituten te versterken om een vruchtbare voedingsbodem te creëren voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. We werken daarbij nauw samen met WOMEN Inc.
WO=MEN heeft de volgende speerpunten voor de SDG 5-Coördinatie:

  • Bewustwording door onderzoek; Gendermonitor; onderzoek naar de bestaande instrumenten om gendergelijkheid te promoten en te realiseren; onderzoeken wat er mist en waar de behoefte aan is; in kaart brengen van de overheidsprojecten die gender aspecten meenemen; en data verzameling op SDG5 in Nederland.
  • Bewustwording door overleg; 4 keer per jaar organiseren van stakeholder meetings tussen wetenschap, overheid, bedrijven, jongeren en ouderen op het gebied van SDG5.
  • Bewustwording door samenwerking; We vormen een SDG5 groep van stakeholders (uit alle lagen van de maatschappij) die samenwerkt om gendergelijkheid aan te pakken en op zoek gaat naar oplossingen.

Voor meer informatie over SDG 5 kun je contact opnemen met Carina Bos.


lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.