Actueel | Nieuws

terug

Reactie WO=MEN op Nashville-verklaring

07-01-2019

Dit weekend tekenden ruim 250 orthodox-protestantse predikanten een Nederlandse ‘Nashville-verklaring’. In deze verklaring  over seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid, spreken zij zich uit tegen de acceptatie van homoseksualiteit. Ook roepen de opstellers transgenders op om tegen hun eigen bestaan als zodanig te strijden. Deze verklaring betekent niet alleen een stap terug in de emancipatie en acceptatie van LHBTI’s. Het illustreert ook de wereldwijde backlash van het recht op beschikking over je eigen lijf en leven. 

 

 

Het COC benadrukt dat de Nashville-verklaring een achteruitgang betekent voor de emancipatie van LHBTI’s in de protestants-christelijke gemeenschap. Wel vaker vinden predikanten van de orthodoxe kerk dat LHBTI’s hun liefde niet in de praktijk mogen brengen. Maar de opstellers van het pamflet gaan verder en stellen dat het niet ‘in overeenstemming is met de heilige bedoelingen wanneer mensen zichzelf bewust willen laten zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit’. Ofwel, LHBTI’s moeten als zodanig onzichtbaar blijven voor de samenleving. Hun rechten worden hiermee geschonden.


lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.