Wat we doen | SDG 5 | SDG 5-belevingskamer

SDG 5-belevingskamer

Wist je dat Nederlandse vrouwen anderhalf keer zoveel zorgtaken op zich nemen als mannen? Dat Nederlandse mannen maar 5 dagen vaderschapsverlof krijgen? En dat Nederlandse vrouwen Europees kampioen deeltijdwerken zijn? Bovendien is 50% van de Nederlandse vrouwen niet financieel zelfstandig. 
 
In onze pop-up belevingskamer komen verschillende mannen en vrouwen aan het woord. Zo vertelt alleenstaande moeder Esra hoe lastig ze het vindt om alle ballen in de lucht te houden en zou Juni eigenlijk meer dagen vaderschapsverlof willen hebben. 
 
Met deze installatie gaan we langs beurzen, festivals, evenementen en andere publiekstrekkers. Om daar met mannen en vrouwen het gesprek aan te gaan.
 
Heb je interesse om deze installatie op jouw evenement te plaatsten? Neem dan contact op met Sander Hehanussa.
 
 
 
 
 

 


Gendergelijkheid? A/BZ zet aan tot nadenken met een prikkelende rondreizende activatie from Afdeling Buitengewone Zaken on Vimeo.

 
Vrijwilligers gezocht 
Heb jij zin om ons te helpen meer bewustwording te creëren op het gebied van gendergelijkheid en keuzes in werk-zorgverdeling tussen mannen en vrouwen in Nederland?
Geef je dan op als vrijwilliger voor onze belevingskamer.   
 
Wat houdt dit precies in?
lees meer
Delen:
Kennisbank

In de Kennisbank vind je meer informatie over wereldwijde gendergelijkheid, respect voor vrouwenrechten en alle thema’s waar WO=MEN zich voor inzet.